Bevakningar av efternamn: Få automatiskt listan på nya data som intresserar dig

Presenterad av admin på 17 feb. 2013

Bevakningar av efternamnVarje dag publicerar nya användare nya uppgifter på GeneaNet. Några av dessa uppgifter är kanske de som du har väntat på i flera månader. Men hur kan du vara säker på att inte missa något viktigt? Låt GeneaNet bevaka det åt dig!

Varje vecka, med hjälp av bevakning av efternamn, får du ett e-post från GeneaNet som visar dig de nya uppgifterna som motsvarar dina sökningar. Naturligtvis är detta bevakningssystem gratis för alla medlemmar.
Så här gör man:

1/ Varför använda bevakningar på efternamn?

GeneaNets databas växer varje dag tack vare fortsatta bidrag från våra användare. Om informationen du söker inte finns i databasen kommer den kanske att publiceras om några veckor eller månader. Det är normalt och användbart att regelbundet söka dessa uppgifter i vår databas.
Låt GeneaNet göra det: Du kan skapa så många bevakningar du vill, från de mer generella till dom mer noggranna. Geneanet kan bevaka ett namn, en plats( i hela världen), en period åt dig. Du kan upptäcka de nya uppgifterna, kontakta den som har laddat upp de och på så sätt utveckla ditt släktträd.

2/ Hur skapar man en bevakning av efternamn

Det lättaste sättet är att klicka på länken ”skapa en bevakning” efter en sökning. Bevakningen skapas då med alla kriterier från sökningen du just gjorde.

Bevakningar av efternamn
Här kommer bevakningen uppmärksamma dig på nya data angående efternamnet Stenholm i Karlshamn.

3/ Hur ser du dina bevakningar?

Gå till sidan: GeneaNet > Ditt GeneaNet > Dina bevakningar av efternamn

Bevakningar av efternamn
Här hittar du bevakningarna som du har skapat.

4/ Hur ändrar man en bevakning?

Klicka helt enkelt på: “Ändra”. Du kan då ändra bevakningen på formuläret som kommer upp.

Bevakningar av efternamn

Här till exempel, har vi lagt till en period. Vi får bara ett e-post om GeneaNet hittar namnet Stenholm i Karlshamn mellan 1750 och 1800 bland de nya uppgifterna.

5/ Några tips:

A/ Begränsa dig….
Du kan skapa så många bevakningar du vill. Försök vara så noggrann som möjligt (plats och period) när du skapar dina bevakningar. Det är bättre att skapa många och noggranna bevakningar än bara en som är otydlig. På så sätt får du bara information om viktiga data.

B/ …eller inte
Om du söker på ett mycket ovanligt namn eller om du tror att ditt sökande kommer att ta dig utomlands, ange inte plats (eller bara landet). GeneaNet är en databas utan gränser…

C/ Bevaka en plats
Forskar du om en särskild plats (en by, en socken)? Skapa en bevakning utan att ange något namn.
På så sätt får du information om nya data dyker upp om den särskilda platsen, oberoende av namn. Detta kan vara mycket användbart för att hitta användare som har specialiserat sig på platsen du är intresserad av.

Tveka inte att tillbringa lite tid på den här delen av GeneaNet. Det är ett mycket effektivt verktyg som kommer att ge dig mycket. Du kan skapa bevakningar som hjälper dig vidare i din släktforskning!

[ Dina bevakningar av efternamn ]

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig